Черімойя – дерево роду Аннона, сімейство Аннонові. Залежно від сорту, форма плода може бути конічною чи схожою на серце. У довжину фрукт досягає 10-20 см, м'якоть біла та ароматна, волокнисто-кремової текстури.
На смак м'якоть черімойі нагадує одночасно банан, полуницю, ананас, папайю та манго з молоком. Деякі сорти мають легкий аромат кориці. Черимойю часто називають дерево-морожене, тому що м'якоть, особливо якщо її заморозити, дуже схожа за консистенцією та смаком на вершкове морозиво з фруктовим смаком. Насіння плода отруйне і їсти його не можна;
Як їсти? Просто нарізати фрукт часточками і їсти м'якоть. Не забувай що насіння і шкірка не їстівні!