З усіх питань у Instagram З усіх питань у Telegram З усіх питань у Viber

Імбир

255,00
грн.
Імбир був відомий ще в Київській Русі, але потім його постачання скоротилося - і про нього почали забувати.

Імбир містить вітаміни, мінерали та ефірні олії. Одна з найвідоміших властивостей імбиру – допомагати при харчових отруєннях, нудоті та блювоті. Завдяки високому вмісту магнію прискорюється виведення токсинів із організму, а також покращується стан нервової системи. Пектини та клітковина також стимулюють перистальтику та активне виділення травних соків, що знижує газоутворення та прискорює метаболізм.

Імбир корисний при згущенні крові, оскільки розріджує її та покращує циркуляцію в судинах, знижує ризик утворення тромбів. Тому ця рослина особливо корисна для людей з підвищеною в'язкістю крові. А завдяки посиленню кровотоку в органах малого тазу імбир вважається афродизіаком і бореться із статевими дисфункціями.

При застуді імбир знижує закладеність носа та активізує імунітет завдяки високому вмісту вітаміну С та вітамінів групи В. Алкалоїд гінгерол у складі коренеплоду має антибактеріальну дію, посилює вироблення тепла в організмі та зігріває при ознобі.

Чимало в коренеплоді та калію, який корисний при безлічі недуг. Після активних фізичних навантажень виникає зневоднення, спазми м'язів та кисневе голодування – калій допомагає відновити рівень рідини, сприяє постачанню мозку киснем.



Найбільше корисних речовин міститься у свіжому імбирі, трохи менше – у сухій приправі. Руйнують вітаміни заморожування та маринування коренеплоду, хоча частково активні речовини зберігаються.

Як їсти?
Очистити від шкірки та їсти.
Очистити від шкірки та перетерти з цукром (можна додати у теплу воду)



Як зберігати?
Імбир зберігається за кімнатної температури. Але щоб продовжити термін зберігання, його можна покласти в холодильник.
Тоже очень вкусные фрукты