Кокос молодий з трубочкою. Це великий круглий плід кокосової пальми з твердою ворсистою шкаралупою, тонкою коричневою шкіркою, білою солодкуватою м'якоттю та ароматною, прозорою рідиною всередині.
Як їсти? Молоді кокоси відкривають великим ножем роблячи 4 насічки на верхівці у формі квадрата і потім стискають «кришечку». Але акуратніше можна відкрити кокос зрізаючи по колу верхівку, як шапочку, увігнавши ніж глибше в горіх. Кокосову воду випивають соломинкою, а м'якоть обирають ложкою.
Як зберігати? Кокос найкраще виписати відразу після відкриття, але якщо не подужали весь вміст, то можна перелити в скляну тару з кришкою і покласти в холодильник, але не більше ніж на 24 години. Цілий кокос можна зберігати за нормальної температури +5-6°С близько 1-2 тижнів.