Салак - невисоке, тропічне, пальмове дерево, яке росте в Індонезії, Малайзії та Таїланді. Смак у плода відрізняється залежно від сорту. Деякі описують як кисло-солодкий з горіховим присмаком, деякі кажуть, що смак нагадує щось схоже на вишню, аґрус та полуницю, для інших щось на кшталт суміші банана та ананасу, а є такі, які описують як вату наповнену валеріаною чи корвалолом з таким же запахом та смаком.
Як їсти? Колючий плід потрібно акуратно очистити від шкірки, яка нагадує зміїну шкіру, звідки і назва фрукта. Серцевина має ніжний жовтуватий колір, і їдять її у свіжому вигляді. Іноді фрукт консервують чи роблять компоти.
Як зберігати? Зберігається фрукт у прохолодному місці у шкірці. Якщо шкірка має тріщини та вм'ятини, то їсти продукт потрібно відразу.