Кактус-фрукт – це плоди рослини Опунція, що росте на Кіпрі та відноситься до сімейства Кактусових.
Як їсти? У продаж ці фрукти надходять без колючок, але іноді вони залишаються і вони не помітні. Щоб видалити їх - обмийте його холодною водою і видаліть голки або просто потрібно зрізати верхню та нижню частину, зробити надріз уздовж плода та за допомогою ложки дістати м'якоть із шкірки. (М'якуш не їстівний) Частіше кактус-фрукт або кактус інжирний їдять свіжим, додають у салати чи соки.
Як зберігати? Фрукт зберігається у холодильнику близько тижня, у цілій свіжій шкірці. Але краще з'їсти кактус-фрукти відразу, щоб не втратити корисні вітаміни.