З усіх питань у Instagram З усіх питань у Telegram З усіх питань у Viber

Кумкват

75,00
грн.
Маленький цитрусовий фрукт з яскравим смаком
Найраніша згадка про фрукт датується 12-м століттям.
Кумкват або золотий апельсин – цитрусове дерево, родом із південного Китаю.
Дуже часто вживають із міцними напоями (коньяк, віскі).

Як їсти?
Кумкват повністю їстівний, хоч і схожий на дуже маленький апельсин або мандарин. Кумкват використовують як у сирому вигляді, і у переробленому вигляді (цукати, варення, мармелад, лікери). Вживають зі шкіркою, так як м'якоть кисла, шкірка солодка, з незначною гіркуватістю. Шкірка кумквату теж містить ефірні олії та невелику гіркоту, але вона набагато м'якша і тонша, ніж у родичів. Кумкват варто добре вимити і їсти цілком.

Як зберігати?
Фрукт не дуже любить зберігання по сусідству з іншими
продуктами, тому краще їсти його одразу. Або прибрати у холодильник на пару тижнів у паперовому пакеті. Його можна заморозити і використовувати протягом півроку.

Сладкость: Кисло-сладкий

Плотность: Сочный

Вкусовые ноты: Мандарин

Тоже очень вкусные фрукты