Лічі – це невеликі плоди овальної форми, вкриті щільною шкіркою. Усередині – кремова желеподібна м'якоть, соковита, кисло-солодка, з ароматом, що нагадує троянду.
Як їсти? У личі тонка, але щільна шкірка, яка легко відокремлюється від м'якоті. Її можна надрізати ножем або придавити плід пальцями, щоб вона луснула. Їдять серцевину у свіжому вигляді, сушать або консервують. З личі готують десерти: желе, морозиво. Іноді навіть вино та соуси.
Як зберігати? Зберігати потрібно в холодильнику та не більше 2 днів. Краще їсти одразу після того, як відірвали з гілки. Якщо на шкірці з'явився білий наліт - не страшно, це говорить про те, що її солодкий сік починає виходити через пори шкірки.