Імбир є необхідним компонентом у традиційному поданні суші, і він служить подвійною метою: маскування будь-яких сирих рибних запахів, присутніх в суші ресторанах та очищення смакових рецепторів у роті між різними суші. Також маринований імбир використовується як додатковий інгредієнт у стравах з рису, локшини, морепродуктів. Він надає стравам додаткової смакової палітри.
Очищення смакових рецепторів порожнини рота між різними видами суші, роли, сашимі.
Наявність в корені імбиру великої кількості важливих мікроелементів, ефірних масел, амінокислот і вітамінів групи А, В і С безумовно робить його дуже корисним.
У японській кухні до складу багатьох страв входять сирі морепродукти. Яких тільки сюрпризів не таїть у собі така риба. Маринований імбир працює як своєрідний захист організму. Він не дозволяє шкідливим бактеріям «розгулятися» та знешкоджує. Саме тому цей корінь у величезній кількості поглинають усі любителі справжньої східної кухні. І на цьому перелік «добрих справ» імбиру не закінчився.