Takuan Редис дайкон (Такуан) - це маринований продукт світло-коричневого солом'яного кольору, що отримується з білої редьки Дайкон, яка сушиться і маринується в солі і рисових висівках. Традиційна японська закуска, яку подають разом з іншими соліннями, або після закінчення прийому їжі, використовують для приготування оригінальних ролів, включаючи вегетаріанські, суші. Дайкон можна також подавати з рисом, використовувати для приготування салатів. Подрібнений дайкон додають в соєвий соус для збагачення його текстури та аромату. Маринований редис вживають в їжу не тільки через його незвичайний смак, але і тому, що він дуже корисний для здоров'я. У складі продукту містяться солі кальцію, які виводять з організму шлаки і надлишки води, а також вітаміни B і С, пектинові речовини, рослинна клітковина і безліч фітонцидів. Крім того, такуан здатний розчиняти камені в нирках і очищати печінку