Як їсти? Традиційно їдять сиру. Шматочки папаї поливають соком лайма або лимона і їдять невеликими порціями перед основним прийомом їжі. Перед вживанням з неї зрізають шкіру і виймають кісточки, потім ріжуть часточками і їдять вилкою. Можна використовувати у салатах, десертах. Вишуканого смаку рибі або м'ясу так само можна надати, подавши із зеленими плодами папайї та травами.
Як зберігати? Якщо плід недозрілий, зберігають при кімнатній температурі, обернувши папером, перевертаючи для кращого дозрівання. Стиглу папаю краще їсти відразу.
Кому буде корисно? Папайя корисна людям, які скаржаться на поганий зір, мають проблеми з ШКТ, які страждають від виразки та хвороби 12-палої кишки. Допомагає очистити печінку, нормалізує цукор у крові. Для вагітних (тільки стиглі плоди), вони містять багато фолієвої кислоти та вітамінів важливих для малюка.
Для спортсменів – натуральні анаболічні речовини, нарощування м'язової маси, тканин, оновлення клітин.
Які корисні елементи містить? 68% фрукта – це вітамін С, доповнюють корисний набір вітаміни А, В1, В2, В5, магній, натрій, фосфор, калій, кальцій та ін. Папайя низькокалорійна, легкозасвоювана фруктова бомба, багата на вітаміни і мікроелементи.