З усіх питань у Instagram З усіх питань у Telegram З усіх питань у Viber
Переконливо просимо стежити за ТТН онлайн на сайті Нова Пошта, оскільки SMS повідомлення про прибуття посилки може прийти із затримкою.

Претензії щодо якості товару приймаються лише у день прибуття посилки у відділення Нової Пошти.

Якщо замовлення знаходиться на вашому відділенні більше 2-ох днів, ми будемо змушені зробити повернення посилки.
В такому випадку - передоплата за фрукти не повертається.

Тут ти знайдеш усі наші фрукти та їхні смаки. А так само дізнаєшся з чим вони найкраще поєднуються і які корисні властивості мають.
Друзі, якщо ви отримали недозрілий фрукт (манго/папайя/ананас/ інше) - не треба хвилюватися). Візьміть фрукт та один або два банани, загорніть їх разом у газету/папір та залиште у теплому місті при кімнатніий температурі на 1/2дні до дозрівання.

Адже багато з фруктів їдуть до нас ще зеленими та дозрівають у дорозі.

Рамбутан – тропічна рослина, родом із Південно-Східної Азії. У перекладі rambut означає «волосся», що пояснює його назву.

Хочеш спробувати ? Клікай
Як їсти? Щоб дістатися смачної світлої м'якоті, потрібно зняти «волосисту» шкірку. Для цього знайдіть тонкий шов, який опоясує фрукт. По дві сторони від нього потягніть за шкірку - вона розійдеться цим швом і м'якоть не втратить ні краплі ароматного соку.
Якщо таким способом не вийшло, то допоможіть ножем – надріжте шкірку по колу та зніміть.

Важливо:
кісточка рамбутану не їстівна. Вона гірка та має шкідливі речовини.

Як зберігати? Зберігати фрукт потрібно цілим і не більше 1-2 днів.
Але рекомендуємо з'їсти одразу.

Кому буде корисно? Рамбутан дуже корисний тим, кому потрібно очистити організм від шлаків та токсинів. Медики стверджують, що цей фрукт захищає організм від утворення ракових клітин на 95%. Рамбутан знімає запальні процеси ШКТ, має глістогінну дію, допомагає при діареї. Завдяки тому, що він чистить кров, очищає шкіра, стає більш рівним кольором і йдуть дрібні висипання.

Які корисні елементи містить? Нікотинова, фолієва кислота, рибофлавін, тіамін, вітамін А, групи В, С, високий вміст калію, натрію, кальцію, магнію.
М'якуш рамбутану трохи схожа за смаком і ароматом на виноград – пружний, солодкуватий, дуже соковитий і ковзкий. Приємний солодкий смак
з невеликою кислинкою, відмінно поєднується з ківі, ананасом та карамболем.


Дуріан - займає почесне перше місце в рейтингу найнезвичайніших фруктів, а в Таїланді навіть є свято на його честь. Він поєднує непоєднуване – неприємний запах із чудовим смаком, гострошипний панцир із найніжнішою м'якоттю..

Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Їсти плід варто тільки зрілим і виключно на свіжому повітрі. Його не можна поєднувати з алкоголем через високий вміст активних ферментів. М'якуш нагадує по консистенції плавлений сирок або заварний крем, має ніжний, солодкий смак, що поєднує нотки банана, ананаса, манго та папайї. Колір світло-жовтий. Вжити м'якуш плода потрібно відразу після розкриття. У сирому вигляді – це справжній делікатес, але щоб його дістати, потрібно розрізати щільну кору ножем. Він також використовується в рецептурі для приготування страв.

Як зберігати? Зберігати дуріан можна за кімнатної температури в пакеті, окремо від інших продуктів до 5-7 днів.

Кому буде корисно? Дуріан єдиний у світі фрукт, що містить органічну сірку і придатний для вживання. Він корисний людям, які мають проблеми із серцево-судинною, травною системою. Здатний підвищувати імунітет. Протипоказаний жінкам, які хочуть завагітніти. Є стимуляторами чоловічої потенції.

Які вітаміни є у фрукті? Головна особливість – сірка, саме вона є винуватцем неприємного запаху, але її не зустріти більше в жодному фрукті у світі. Крім того, дуріан - джерело вітамінів С, В, А, містить залізо, калій, кальцій, цинк, магній і це не повний перелік.

Можливо спробувати всі фрукти не вийде і за все життя, але дізнатися, чому цей плід називають «королем фруктів» і осягнути його незвичайний смак – обов'язково варто.

Джекфрут – це плід дерева savour, що росте у Південно-Східній Азії. Мідно-зелений відтінок плода вважається талісманом, який приносить удачу. В Азії його використовують практично у кожному блюді: вареннях, десертах, салатах.

Хочеш спробувати ? Клікай
Як їсти? Перед розрізанням фрукта, змастіть ніж олією, стіл накрийте папером, бо сік важко відмивається. Розкривши шкірку, ви відчуєте солодкий аромат (мікс маракуї з бананом) і побачите соковиті насіння в нектарі - це найсмачніша частина плода. Фрукт ріжуть навпіл, а потім півкільцями, дістають серединку та кісточки. Насолоджуйтесь смаком, почуваючись богом, що скуштував плід райського дерева.

Як зберігати? Стиглий фрукт зберігають у холодильнику 1 тиждень. Якщо шкірка почне темніти, фрукт потрібно терміново з'їсти.

Кому буде корисно? Плід є відмінним противірусним засобом, який підтримує і зміцнює імунітет. Також фрукт позитивно впливає на травний процес, роботу кишечника та шлункового тракту. Наявність у ньому калію, і заліза, сприяє зміцненню судин, улучает кровообіг, і стимулює роботу мозку.

Які корисні елементи містить? Вітаміни А та С, калій, залізо, магній, кальцій, мідь, фосфор. Джекфрут - незвичайний плід, який завдяки своїм розмірам зможе спробувати кожен член сім'ї, відчути його незвичайний, солодкий, ароматний смак, і при цьому зміцнити своє здоров'я і отримати шматочок удачі.

Ананас фрунет – дуже соковитий, кисло-солодкий фрукт, символ свята та достатку. Пара часточок жовтого «десерту» підніме настрій, наситить вітамінами і покращить здоров'я! Цей фрукт має бути на вашому столі!

Хочеш спробувати ? Клікай
Як їсти? Перший спосіб традиційний і всі його знають, просто обрізати шкірку. Якщо фрукт стиглий і дуже ароматний, зріжте "попку" фрукта. Ви побачите, як ділиться м'якоть на конуси, що прагнуть в середину. Відщипніть один такий із зовнішнього боку і потягніть - невеликий шматочок відірветься від серцевини, і ви зможете його легко з'їсти.

Як зберігати?
Ананас можна зберігати цілим у холодильнику до 2-3 днів. Але рекомендується з'їсти відразу.

Кому буде корисно?
Ананас обов'язковий продукт для тих, хто стежить за вагою або бореться із жирністю шкіри та волосся. Енергетична цінність - всього 48 ккал на 100 грам. Основна користь полягає в покращенні роботи ШКТ – ананас стимулює вироблення шлункового соку, допомагає переварити важкі білки та жири, є сечогінним та жовчогінним засобом. Активні речовини ананасу чистять кров, перешкоджають утворенню тромбів. Може надавати жарознижувальну та тонізуючу дію.

Які корисні елементи містить? Ананас багатий аскорбіновою кислотою та антиоксидантами. Містить вітаміни А, групи, С, РР. У плодах багато міді, магнію, калію, заліза, цинку.


Гренаділа – інша назва «пасифлора» – заморська красуня, яку ви будь-що повинні спробувати, щоб випробувати справжнє свято смаку.

Хочеш спробувати ? Клікай
Як їсти? Відкрити гренадилу досить просто – гострим ножем розріжте плід навпіл. Їсти м'якоть із кісточками зручно чайною ложкою. Можна додати цукор та вершки.

Як зберігати? Зберігати плід можна в холодильнику, якщо цілісність шкірки не порушена протягом 4-6 днів. Але найсмачніше їсти відразу після покупки.


Кому буде корисно? Корисно вживати всім дорослим та дітям. Особливо вагітним жінкам і організму, що росте – дітям, підліткам. Фрукт має речовини, що сприяють виробленню білків, які є будівельним матеріалом людського організму. Вітамін С – найкращий засіб, для вироблення імунітету, зміцнення стінок судин, надає протистояння атакам інфекцій, бактерій та вірусів. Вітамін К чудово впливає на стан шкіри, нігтів та волосся, зміцнює серцевий м'яз. Вітаміни А відповідають за зір. Вітаміни групи В беруть участь у всіх обмінних процесах.

Які корисні елементи містить? Екзотичний фрукт гренадилу – це коктейль корисних речовин, що містить вітаміни А, К, С, В, залізо, фосфор, кальцій.

Карамболь – незвичайний тропічний фрукт родом із далекої ШріЛанки та Індії. Завдяки своїй формі карамболь називають «тропічною зіркою».

Хочеш спробувати ? Клікай
Як їсти? Весь фрукт придатний для їжі. Карамболь має свіжу, хрумку шкірку і м'якоть. Найчастіше «старфрукт» подають нарізаним упоперек на «зірочки». Для посиленого смаку з плодів варять варення та сиропи. Куточки самого фрукта варто обрізати ножем перед вживанням, адже в них залишається терпкість, яка Вам не сподобається.

Як зберігати? Кожен плід можна обернути в харчовий папір для тривалого зберігання холодильника. Можна зберегти фрукт до 2-5 днів, але корисніше і смачніше вживати відразу.

Кому буде корисним? Карамболь активно використовують у медицині Бразилії та Індії. Карамболі мають багато клітковини та кислот, які в помірній кількості покращують роботу ШКТ, діє, як жовчогінний та сечогінний засіб. Іноді його використовують при нудоті та отруєннях. Але важливо бути обережним тим, хто має виразки шлунка або гастрит. Сік карамболя використовують при похмілля та – як тонізуючий засіб.

Які корисні елементи містить? Вітаміни А, групи, С, органічні кислоти, фосфор, калій, магній, натрій, залізо. Стигла карамболь м'ясиста, розміром з кулак і приємного янтарно-жовтого кольору. М'якуш фрукта дуже соковитий і хрумкий з трав'янисто солодкуватим або кисло-солодким смаком. Її смак схожий на яблуко, сливу, аґрус та виноград одночасно. Завдяки формі, її часто використовують для коктейлів, салатів та прикраси десертів.

Кокос питний - його завжди асоціюють із райським відпочинком та блаженством. Освіжаючий нектар, який надійно захований під товстою оболонкою екзотичного горіха не тільки приносить користь всьому організму, але й чудово тонізує та вгамовує спрагу. Прозора, злегка солодкувата рідина, потрапляючи на губи, викликає захоплення рецепторів і свято післясмаку. З кожним ковтком ви насичуєтесь енергією сонячних тропіків.

Хочеш спробувати ? Клікай
Як їсти? Молоді кокоси відкривають великим ножем роблячи 4 насічки на верхівці у формі квадрата і потім стискають кришечку. Але акуратніше можна відкрити кокос зрізаючи по колу верхівку, як шапочку, увігнавши ніж глибше в горіх. Кокосову воду випивають соломинкою, а м'якоть обирають ложкою.

Як зберігати? Кокос найкраще виписати відразу після відкриття, але якщо не подужали весь вміст, то можна перелити в скляну тару з кришкою і покласти в холодильник, але не більше, ніж на 24 години. Цілий кокос можна зберігати за нормальної температури +5-6°С близько 1-2 тижнів.

Кому буде корисно? Питний кокос корисний усім, крім індивідуальної непереносимості. Він здатний стабілізувати тиск та сприятливо впливає на серцеву систему. Плюс до всього вона якісно очищає організм від токсинів та шлаків. Кокосова вода особливо рекомендована для тих, хто худне або як чистяча детокс-дієта. Прекрасне джерело енергії для людей, які займаються фізичною працею. І навіть при цукровому діабеті. Тіамін, холін та фолієва кислота корисні для вагітних жінок.

Які вітаміни у фрукті? Вода, що міститься в кокосі, дуже насичена калієм, магнієм, кальцієм, натрієм, цинком та фосфором. Вона містить у собі майже всі вітаміни для нормальної функціональності організму, - вітаміни групи В, а також А, С, D, Е. Крім всіх цих елементів, присутні також незамінні мікроелементи.

Кактус-фрукт – це плоди рослини Опунція, що росте на Кіпрі та відноситься до сімейства Кактусових.
Як їсти? У продаж ці фрукти надходять без колючок, але іноді вони залишаються і вони не помітні. Щоб видалити їх - обмийте його холодною водою і видаліть голки або просто потрібно зрізати верхню та нижню частину, зробити надріз уздовж плода та за допомогою ложки дістати м'якоть із шкірки. (Шкіра не їстівна) Частіше кактус-фрукт або кактус інжирний їдять свіжим, додають у салати чи соки.

Як зберігати? Фрукт зберігається у холодильнику близько тижня, у цілій свіжій шкірці. Але краще з'їсти кактус-фрукти відразу, щоб не втратити корисні вітаміни.

Кому буде корисним? Цей заморський фрукт дуже корисний людям із цукровим діабетом, при ожирінні, хворобах шлунково-кишкового тракту, непрохідності кишечника. Все завдяки волокнам, які добре впливають на стан слизової оболонки кишечника. Однак, потрібно бути обережним, так як це все-таки кактус. Потрібно переконатися, що на нього немає алергії.

Які корисні елементи містить? Кактус містить багато вітаміну С, калію, магнію, цинку, рутину, флавоноїдів та антиоксидантів

Кактус-фрукт дуже приємний на смак. Ніжна, солодкувата м'якоть з невеликою кислинкою нагадує смак груші, ківі та хурми одночасно. Іноді відзначають навіть хвойні нотки смаку. Фрукт рідкий і добре вгамовує спрагу. Цей унікальний фрукт був основою харчування ацтеків. Кісточки у ньому теж їстівні!

Лічі або китайська слива – одна з найвідоміших рослин Південно-Східної Азії.

Хочеш спробувати ? Клікай
Як їсти? У лічі тонка, але щільна шкірка, яка легко відокремлюється від м'якоті. Її можна надрізати ножем або придавити плід пальцями, щоб вона луснула. Їдять серцевину у свіжому вигляді, сушать або консервують. З личі готують десерти: желе, морозиво. Іноді навіть вино та соуси.

Як зберігати? Зберігати потрібно в холодильнику та не більше 2 днів.
Краще їсти одразу після того, як відірвали з гілки. Якщо на шкірці з'явився білий наліт - не страшно, це говорить про те, що її солодкий сік починає виходити через пори шкірки.

Кому буде корисно? Лічі дуже корисний тим, кому потрібно стежити за вагою та рівнем холестерину в крові. Завдяки рослинним волокнам, лічі надовго дає почуття ситості. У Китаї та Індії цей фрукт вважається афродизіаком та плодом пристрасті. Вважається, що його вживання може викликати сексуальне бажання. Фрукт сприятливо впливає роботу серцево-судинної системи.

Які корисні елементи містить? У лічі міститься багато вітаміну С, Е, К, РР, групи В. Також багато заліза, магнію, калію, натрію, цинку, йоду та фосфору.

Лічі – давно відомий людині фрукт та продукт харчування. Його вирощували у Китаї ще у другому столітті до н. Цей маленький і соковитий плід містить майже всю таблицю Менделєєва. М'якуш фрукта має схожу на виноград консистенцію, пружна і освіжаюча. За смаком трохи нагадує виноград, яблуко, аґрус та ананас. Дуже смачно додавати личі у фруктові салати та сирні десерти.

Манго Кент (Перу) - один з найбільших і соковитих сортів, що комбінує в собі зелений і червоний колір. Відрізняється насолодою та великим розміром.
Манго Таїланд (Mamuang і Nam Doc Mai) – фрукт довгастої форми, із загнутим догори кінчиком. М'який, соковитий, ароматний плід немає волокнистої структури.

Манго Кент (Перу) - один з найбільших і соковитих сортів, що комбінує в собі зелений і червоний колір. Відрізняється насолодою та великим розміром.

Манго Єгипет – один із найбільш екологічних видів. Свіжий, соковитий плід не волокнистий із зеленувато-жовтим відтінком та неймовірним ароматом.

Як їсти? Манго тонко очищається від шкірки, поставивши на тарілку Королівськими видами по праву називають – манго Таїланд, Кент (Перу) та Єгипет. або дощечку обрізають їстівні частини кісточки. Кісточка у манго тверда – не їстівна, знаходиться у центрі фрукта.

Як зберігати? Щільне, стигле манго зберігається за нормальної температури +10°С, у темному місці трохи більше 1-2 днів. Залежить від того, в якому стані ви отримали манго. Розрізане манго зберегти у вас не вийде, тому потрібно з'їсти все одразу.

Кому буде корисно? Сприяє покращенню зору. Доведено, що присутність у раціоні манго запобігає появі пухлин. Плоди манго часто використовують у складі різних дієт. Підвищує захисні здібності організму.

Які корисні елементи містить? Містить велику кількість вітаміну А, D, С, мінерали – цинк, залізо, марганець та фосфор. Це сильний антиоксидант.

Лонган або Лам Яй (або драконів очей) – рослина родом із Південно-Східної Азії, яку вирощують заради його солодких та корисних плодів.

Хочеш спробувати ? Клікай
Як їсти? У лонгана щільна шкірка, яка, тим не менш, легко забирається. Потрібно акуратно натиснути двома пальцями, шкірка лопне і відкриється біла пружна м'якоть, яка має приємний свіжий аромат. Їдять його як виноград, або личі. Темна слизька кісточка не їстівна.

Як зберігати? Плоди зберігають на гронах, не обриваючи з гілки. У холодильнику може зберігатись до 3 днів, за умови цілої шкірки. Але рекомендується їсти одразу.

Кому буде корисно? Лонган має тонізуючу властивість завдяки високому вмісту вітаміну С. Містить антиоксиданти і здатний захищати печінку від руйнівних препаратів (антибіотиків). У китайській медицині плоди використовують для лікування безсоння, пригніченого настрою, слабкості, запаморочення та при слабкому зорі.

Які корисні елементи містить? У лонгані багато вітамінів: З, В1, В2, В3. Містить калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, цинк та багато клітковини.

Мангостан або мангостин – тропічний фрукт, родом із Південно-Східної Азії та Африки з освіжаючим смаком та приголомшливим складом.


Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Дуже корисно їсти свіжий фрукт чи робити сік. Його також консервують, варять варення та додають у випічку. У мангостану щільна темно-фіолетова шкірка, яка захищає м'якоть від зовнішніх умов середовища проживання і шкідників. Акуратно проріжте ножем та очистіть як горіх.

Як зберігати? Фрукт може зберігатись у холодильнику до тижня, але за умови цілої шкірки без тріщин. Але рекомендовано з'їсти одразу – будь-який фрукт, коли полягає, втрачає яскравість смаку.
Кому буде корисно? Абсолютно всім! Енергетична цінність - всього 65 ккал на 100 грам. На батьківщині мангостан прозвали «супер фруктом», тому що лише один плід забезпечує організм усіма необхідними елементами. У медицині використовують фрукт для БАДів, фіточаїв та вітамінних комплексів. Він сприятливо впливає на роботу серцевої та нервової системи, сприяє очищенню шкіри. Чинить тонізуючу дію.

Які корисні елементи містить? Вітамін В1, С, Е, кальцій, натрій, магній, тіамін, рибофлавін, ксантони, антиоксиданти.

Маракуя - фрукт родом з Бразилії, з жовтими або темно-фіолетовими плодами і яскравою, жовто-жовтогарячою серцевиною.

Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Фрукт простий у вживанні: потрібно розрізати його гострим ножем навпіл і з'їсти м'якоть та насіння ложкою. Маракую використовують для фруктових соків, літніх десертів, морозива. Відмінно поєднується із солодкими фруктами: бананами, манго, динею. Але ви повинні спробувати цей фрукт з білим йогуртом - це райська насолода! Маракуйя має кисло-солодкувату соковиту м'якоть і невелике їстівне насіння.

Як зберігати? Зберігати у холодильнику до 7-10 днів. Їсти рекомендовано відразу, щоб насолодитися смаком і ароматом сповна.

Кому буде корисно? Маракуйя рекомендується тим, у кого є проблеми із ШКТ, печінкою та сечостатевою системою. Фрукт покращує роботу кишечника і має незначну проносну дію. Завдяки вітаміну С, працює, як жарознижувальне, бореться з безсонням та низьким тиском. Рекомендується для підтримки молодості шкіри.

Які корисні елементи містить?
Вітамін А, групи В, С, Е, К. Джерело заліза, фосфору, корисних кислот.

Пітахайя – це надзвичайно дивовижний і соковитий плід, який принесе нотки екзотики у ваші повсякденні будні.

Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Вгорі зробити два надрізи, щоб вийшов хрестик. Далі, по надрізах, знімаємо шкірку, начебто знімаємо пелюстки з троянди або розрізати фрукт навпіл, дістаючи м'якоть ложкою.

Як зберігати? Охолоджений фрукт має яскравіший смак. Зберігати,
у холодильнику можна до 6 днів. Радимо не відкладати задоволення і з'їсти відразу.

Кому корисно? Для людей із слабкою серцево-судинною системою, для профілактики вірусних захворювань та зміцнення імунітету. Покращує пам'ять та апетит. Нормалізує цукор у крові.

Які корисні елементи містить? Вітаміни групи В6, З, РР, калій, кальцій, фосфор, залізо.

Салак – невисоке, тропічне, пальмове дерево, яке росте в Індонезії, Малайзії та Таїланді.

Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Колючий плід потрібно акуратно очистити від шкірки, що нагадує зміїну шкіру, звідки й назву фрукта. Серцевина має ніжний жовтуватий колір, і їдять її у свіжому вигляді. Іноді фрукт консервують чи роблять компоти.

Як зберігати? Зберігається фрукт у прохолодному місці у шкірці. Якщо шкірка має тріщини та вм'ятини, то їсти продукт потрібно відразу.

Кому буде корисним? Салак використовують як засіб очищення організму від шлаків і токсинів, його речовини допомагають крові швидко звернутися, використовують як засіб від діареї та геморою.

Які корисні елементи містить? Аскорбінову кислоту, тіамін, бета-каротин. У плодах багато заліза, кальцію, фосфору, цинку, органічних кислот та дубильних речовин.

Тамаринд – єдина рослина свого роду, яка росте у лісах східної Африки та на острові Мадагаскар.

Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Зовнішній стручок досить крихкий. Під ним ховається м'яка, світла серцевина, яку можна вживати сирою. Але найчастіше цей продукт готують – сушать, консервують, роблять соуси та спеції.

Як зберігати? Без холодильника стручки тамаринду зберігаються до трьох днів. Холод збільшує термін зберігання до тижня. Найчастіше його сушать і тоді можна зберігати близько року у холоді.

Кому буде корисним? У свіжому вигляді має протизапальну та імуностимулюючу дію. Плоди та листя застосовують, як ліки при кишкових паразитах. Його добре вживати при застуді, запальних процесах та проблемах із ШКТ. Тамарінд має проносну дію. Маски з плодів допоможуть позбутися прищів та повернути молодість шкірі. Вважається сильним жіночим афродизіаком.

Які корисні елементи містить? Вітаміни: група (тіамін, рибофлавін, фолієва кислота), А, С, Е, РР, К, речовина холін. Містить багато калію, фосфору, магнію, кальцію, калію.

Черімойя - невелика рослина, родом з Колумбії, Еквадору, Болівії та Перу. Сьогодні воно дуже популярне в Іспанії та Португалії.

Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Черімоя має м'яку і суфлеподібну м'якоть. Плід розрізають упоперек і з'їдають м'якоть ложкою. Насіння фрукта має отруйні речовини і його вживати в їжу не можна!

Як зберігати? Фрукт зберігається в холодильнику близько тижня, але краще з'їдати його одразу після покупки.

Кому буде корисним? Черемояй добре засвоюється шлунком і має багато рослинних волокон. Фрукт корисний тим, хто стежить за вагою, має труднощі у травленні. Плоди добре очищають печінку, знижують кислотність шлунка.

Які корисні елементи містить? Черімоя багата на кислоти - лимонна, бурштинова, фолієва. Містить вітаміни групи В, глюкозу, фруктозу, целюлозу, пепсин, кальцій, фосфор, магній.

Папайя – зрілий плід бурштинового кольору нагадує смак стиглої дині та солодкої моркви з нотками шоколадно-кавового аромату.

Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Традиційно їдять сиру. Шматочки папаї поливають соком лайма або лимона і їдять невеликими порціями перед основним прийомом їжі. Перед вживанням з неї зрізають шкіру і виймають кісточки, потім ріжуть часточками і їдять вилкою. Можна використовувати у салатах, десертах. Вишуканого смаку рибі або м'ясу так само можна надати, подавши із зеленими плодами папайї та травами.

Як зберігати? Якщо плід недозрілий, зберігають при кімнатній температурі, обернувши папером, перевертаючи для кращого дозрівання. Стиглу папаю краще їсти відразу.

Кому буде корисно? Папайя корисна людям, які скаржаться на поганий зір, мають проблеми з ШКТ, які страждають від виразки та хвороби 12-палої кишки. Допомагає очистити печінку, нормалізує цукор у крові. Для вагітних (тільки стиглі плоди), вони містять багато фолієвої кислоти та вітамінів важливих для малюка.
Для спортсменів – натуральні анаболічні речовини, нарощування м'язової маси, тканин, оновлення клітин.

Які корисні елементи містить? 68% фрукта – це вітамін С, доповнюють корисний набір вітаміни А, В1, В2, В5, магній, натрій, фосфор, калій, кальцій та ін. Папайя низькокалорійна, легкозасвоювана фруктова бомба, багата на вітаміни і мікроелементи.


Кумкват або золотий апельсин – цитрусове дерево, родом із південного Китаю.

Хочеш спробувати? Клікай
Як їсти? Кумкват повністю їстівний, хоч і схожий на дуже маленький апельсин або мандарин. Шкірка кумквату теж містить ефірні олії та невелику гіркоту, але вона набагато м'якша і тонша, ніж у родичів. Кумкват варто добре вимити і їсти цілком.

Як зберігати? Фрукт не дуже любить зберігання поруч із іншими продуктами, тому краще їсти його відразу. Або прибрати у холодильник на пару тижнів у паперовому пакеті. Його можна заморозити і використовувати протягом півроку.

Кому буде корисним? Кумкват, як і багато цитрусових, мають високий вміст аскорбінової кислоти, яка позитивно впливає на серцево-судинну систему, підвищує імунітет. Східні лікарі використовують фрукт для лікування нервової системи, апатії, депресії, хронічної втоми. Завдяки ефірним маслам плоди кумквату можуть позбавити грибків і бактерій. Допомагає при запаленнях та шкірних захворюваннях.

Які корисні елементи містить? У кумкваті дуже багато вітамінів: А, група В, С, Е, кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, жирні кислоти та ефірні олії. Кумкват чи золотий апельсин дуже корисний практично всім. Він виводить холестерин, покращує пам'ять та позитивно впливає на роботу ШКТ. Його пряний і бадьорий запах точно оцінять любителі ароматерапії. Фрукт свіжий, з кислинкою та приємним солодким післясмаком. Найбільше кумкват схожий на мандарин за смаком.